Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Les empreses catalanes suspenen en noves tecnologies

|

- Publicitat -

En el marc d’una jornada sobre productivitat, competitivitat i sostenibilitat de les empreses catalanes organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya, Sallent ha assegurat que, mentre les xifres d’accés a Internet i connexió entre ordinadors en les companyies és “estàndard”, els resultats no són positius quant als processos que s’adopten per millorar la productivitat.

Publicitat

Davant d’un auditori empresarial, el responsable de les infraestructures de les telecomunicacions catalanes ha apuntat que el motiu d’aquesta situació “no és un problema tecnològic, sinó de negoci”.

Segons Sallent, falten professionals que facilitin a les empreses l’adopció d’aquestes tecnologies que els permetin generar valor afegit. En aquest sentit, ha destacat que l’alta formació de molts professionals no es correspon, d’altra banda, amb el poc personal qualificat i ha advocat per potenciar molt més la formació professional de l’alumnat jove.

Així mateix, Sallent ha advertit que “la societat de la informació no la construeixen només enginyers i informàtics”, sinó que ha de ser un tema “molt més transversal” en què també l’Administració ha d’exercir la seva funció de promoure les infraestructures necessàries.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió