Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Les discoteques i sales de festa catalanes obriran fins a les 6 des d’aquest cap de setmana

|

- Publicitat -

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir la nova ordre d’horaris de la Direcció General de Jocs i Espectacles, que entrarà en vigor avui.

Publicitat

La mesura preveu adaptar els horaris de tancament de discoteques i sales al transport públic per reduir la sinistralitat i per evitar molèsties als veïns per les aglomeracions originades al carrer a l’hora del tancament, segons ha destacat la Conselleria d’Interior, Relacions Institucionals i Participació.

L’objectiu de la iniciativa és compatibilitzar l’oci amb el descans i la mobilitat sostenible. La nova ordre només afecta discoteques, sales de ball i sales de festa, mentre que la resta d’establiments no tindran cap modificació i continuaran amb els mateixos horaris d’obertura i tancament actuals.

Els bars musicals no modifiquen horaris

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives i Musicals (Fecasarm) i la Federació Catalana d’Associacions de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) han celebrat avui l’entrada en vigor des d’aquesta nit dels nous horaris per a discoteques i sales de festa, però han lamentat que l’ampliació d’horaris no inclogui els bars musicals, malgrat les 20.000 firmes que van recollir en aquest sentit.

Els bars musicals mantenen el seu horari i només podran obrir fins a les 2.30 entre setmana i fins a les 3 els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.

Des de Fecasarm, el seu president, Joaquim Boadas, ha celebrat que “per primera vegada en la història” Catalunya superi el sostre de les 5 del matí i ha mostrat la seva esperança que això faci els locals catalans “més competitius” respecte dels de València, Madrid i Balears, on “fa més de 10 anys que les discoteques poden obrir fins a les 7, 7.30 i 8, respectivament”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió