Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

L’EMT crea dues noves línies de bus per reforçar el transport públic amb motiu dels talls de Renfe i FGC

L’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) ha decidit reforçar la L83 i la L11, dues línies d’autobús que passen pels municipis de Gavà, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Cornellà de Llobregat, al Baix Llobregat, i crear-ne dues de noves que connectin aquests municipis i també el Prat de Llobregat amb l’Hospitalet. D’aquesta manera, l’EMT vol col·laborar en millora la mobilitat dels ciutadans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb motiu de la interrupció dels serveis ferroviaris que s’han portat a terme des d’aquest cap de setmana a Renfe i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a conseqüència de les obres del TGV. Els reforços i les noves línies entraran en servei a partir d’aquest dimarts.

Redacció
Redacció 23/10/2007

A banda, es reforçaran les línies L82 i L85, entre Gavà i l’Hospitalet, que tenen parada a l’estació de Renfe de Gavà i circulen per la C-245 passant per Viladecans i Sant Boi, reduint la freqüència actual de 15 minuts a 10 minuts. Les línies arriben fins a l’estació intermodal de Cornellà de Llobregat, on els usuaris podran connectar amb el Trambaix, la línia L5 del metro i la línia C-4 del servei de Rodalies de Renfe. Les dues línies es reforcen amb sis vehicles més.

Concretament, l’EMT crearà una nova línia la L83, que tindrà el seu inici al barri de les Bòbiles de Gavà, passarà pels centres de Gavà i Viladecans i també per Sant Boi de Llobregat, a través de la carretera C-245. El final d’aquesta nova línea serà l’estació intermodal de Cornellà de Llobregat, on es podrà connectar amb el Trambaix, la línia L5 del metro i la línia C-4 del servei de Rodalies de Renfe. La nova línia d’autobús tindrà una dotació de sis vehicles i un interval de pas de 15 minuts.

A banda, es reforçaran les línies L82 i L85, entre Gavà i l’Hospitalet, que tenen parada a l’estació de RENFE de Gavà i circulen per la C-245 passant per Viladecans i Sant Boi, reduint la freqüència actual de 15 minuts a 10 minuts. Les línies arriben fins a l’estació intermodal de Cornellà de Llobregat, on els usuaris podran connectar amb el Trambaix, la línia L5 del metro i la línia C-4 del servei de Rodalies de Renfe. Les dues línies es reforcen amb sis vehicles més.

També es reforçarà la línia L10, entre El Prat i l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet, on hi ha una estació de metro, reduint la freqüència actual de 20 minuts a la meitat, 10 minuts, mitjançant la creació de la nova línia L11. A tal efecte es destinaran quatre nous vehicles a la nova línia, millorant la connexió entre el Prat de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.