Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’Avenç

L’Avenç SL és una empresa cultural que, des de 1977, edita la revista d’història i cultura L’Avenç. També edita la revista de llengua i literatura catalana Els Marges (des de […]

Redacció
Redacció 15/09/2007

L’Avenç SL és una empresa cultural que, des de 1977, edita la revista d’història i cultura L’Avenç. També edita la revista de llengua i literatura catalana Els Marges (des de l’any 2004), així com llibres de col·leccions pròpies i d’encàrrec per a empreses i institucions. El juliol de 2006 L’Avenç SL va arribar a un acord amb RBA Libros S.A. mitjançant el qual aquesta editorial ha entrat a formar part del seu capital social amb una participació del 50%.

L’Avenç té la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i ha rebut també, entre d’altres, els següents premis: Premi Nacional de Cultura 2005, Premi de Normalització Lingüística de l’Ateneu d’Acció de Girona 2001, Premi de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català 2000 i Premi de la Crítica Serra d’Or 1997.

Creada per un grup d’historiadors, L’Avenç va recuperar la capçalera de la revista modernista del mateix nom com un símbol més del seu projecte per recuperar i divulgar la memòria històrica després de la dictadura franquista. Des de la seva aparició, L’Avenç ha estat una revista de divulgació i de reconstrucció crítica del passat, amb un èmfasi especial en la Catalunya contemporània, d’abans i després de la guerra. A L’Avenç actual es tracten temes d’opinió, d’història i de crònica cultural. És una revista oberta a la vida cultural del país, amb un objectiu doble: d’un costat, fornir elements de comprensió del nostre present a partir del coneixement i la divulgació del passat; de l’altre, vol contribuir d’una manera crítica al debat cultural. Història, literatura, art, teatre, música, reportatges, entrevistes i assaigs. La crònica mensual d’un país a través del seu passat i del seu present.

imatge

 

 Nom  L’Avenç
 Edita  L’Avenç SL
 Director  Josep M. Muñoz
 Publicació  Mensual (11 números)
 Tiratge  5.000 exemplars
 Pàgimes  64 pàgines
 Mides  21’5 x 29’7 cm
 Coberta  Paper estucat de 170 gr. en quadricomia
 Interior  Paper estucat mat de 90 gr. en quadricomia
 Distribució  Per subscripció i venda a quioscos i llibreries de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears
 PVP  5 €
 Correu-e  lavenc@lavenc.cat
 Web  www.lavenc.cat
Per a més informació sobre la revista i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat