Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’Arxiu Nacional Andorrà serà dissenyat per Frank Gehry

Juli Minoves, actual ministre de Cultura d’Andorra, ha explicat que l’Arxiu Nacional del Principat serà dissenyat pel pequiliar i recongeut arquitecte Frank Gehry. La intenció, doncs, és no tenir tan sols un edifici que actui com arxiu, sinó també crear un nou punt atractiu per a la ciutat d’Andorra la Vella i també crear patrimoni urbà al Principat. ‘Serà un edifici singular’ ha afirmat Minoves, abans d’explicar que Gehry està ‘molt interessat’ pel romànic. Així, Minoves ha afirmat que el reconeixement de Frank Gehry a l’àmbit internacional ajudarà a divulgar encara més el patrimoni andorrà.

Redacció
Redacció 14/09/2007

En unes declaracions a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, el ministre de Cultura d’Andorra, Juli Minoves, ha avançat que Frank Gehry serà l’arquitecte que farà l’Arxiu Nacional del Principat. L’edifici tindrà un ‘atractiu en ell mateix i crearà patrimoni’.

‘Serà un edifici singular’ ha afirmat Minoves, abans d’explicar que Gehry està ‘molt interessat’ pel romànic. ‘Em sembla que té algunes idees noves per aquests arxius que el faran ser una mica diferent de com ha estat fins ara’, ha afegit el ministre.

Gehry es valdrà de les noves tecnologies per fer una estructura ‘innovadora’ i alhora ‘integrada al paisatge’. L’edifici estarà situat a la parròquia de la Massana, tindrà 5.000 metres quadrats i es construirà, sobretot, amb pedra andorrana.

Juli Minoves ha explicat que no volen que l’Arxiu sigui “un cementiri on reposen els documents sinó uns arxius molt vius on la gent es pugui acostar a l’andorranitat, d’on venim, què som com a país”. En aquest sentit, segons ha dit, el reconeixement de Frank Gehry a l’àmbit internacional ajudarà a divulgar encara més el patrimoni andorrà.