Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

L’anticatalanista enxampat

|

- Publicitat -

Els fets van succeir divendres a Fraga (el Baix Cinca). Era de matinada quan la policia local va atrapar el president de l’entitat Federación de Asociaciones Culturales del Aragón Oriental (FACAO), Ángel Hernández, enganxant adhesius amb el lema “Fraga Catalana”.

Publicitat

A primera vista, el fet sorpren, perquè l’entitat que presideix aquest personatge es dedica a denunciar el suposat “pancatalanisme” a la Franja de Ponent i incita a mobilitzacions i actes vandàlics contra les entitats i institucions que impulsen la normalització de la llengua catalana.

Però mica en mica, tot s’aclareix: Ángel Hernández, conegut per les seves vinculacions amb l’extrema dreta com per exemple el Grup d’Acció Valencianista (GAV), pretenia que l’Ajuntament actués en contra de les entitats catalanistes de la Franja a cop de multa, ja que les últimes setmanes havien proliferat adhesius de la Plataforma per la Llengua.

El mateix Hernández havia iniciat una campanya als mitjans de comunicació, amb fotografies, que demanava l’actuació municipal davant de l’aparició dels mateixos adhesius, d’impressió pròpia, que portava al damunt al moment de ser identificat. L’enxampada in fraganti l’ha ben retratat.

Sobre la FACAO, només cal mirar el seu web: en el suposat respecte cap a Catalunya cometen 2 errades ortogràfiques en 5 paraules. Impressionant.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió