Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Ajuntament d’Igualada proposa dedicar un carrer a la memòria de Lluís Maria Xirinacs

L’Ajuntament d’Igualada va aprovar, aquest dimarts, una moció on el grup municipal d’ERC demanava que la ciutat tingués un carrer, una plaça o una avinguda amb el nom de Lluís Maria Xirinacs, una persona que, bona part de la seva vida, va viure i treballar a la comarca de l’Anoia. Una vegada aprovada la moció, l’Ajuntament transmetrà l’acord a la Comissió de Carrers, l’òrgan que decideix la nomenclatura de les vies de la ciutat, perquè valori si ho considera convenient. La moció va comptar amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte el PP. El cap de llista per ERC, Joan Torras, va afirmar que ‘el que busquem és retre homenatge a la figura de Lluís Maria Xirinacs, una persona vinculada a Igualada i a l’Anoia i amb una trajectòria cabdal per a tots els països catalans’.

Redacció
Redacció 27/09/2007

Per Pere Calbó, cap de llista del PP, ‘algunes de les idees polítiques de Lluís Maria Xirinacs no coincideixen amb les que del nostre partit i, per tant, si el que es busca amb aquesta moció és retre-li homenatge, nosaltres hi votem en contra’.

‘La vinculació de Xirinacs amb la comarca i Igualada ha estat molt estreta’, va afirmar Torras, i va recordar que Xirinacs va viure a Santa Maria del Camí (Anoia) i a la Torre de Claramunt i va treballar a l’escola Mowgli d’Igualada. Durant anys, Xirinacs va estar implicat en grups sindicals de Montbui i va participar a l’Assemblea Democràtica d’Igualada.

Xirinacs va promoure iniciatives com dejunar 24 hores juntament amb dinou persones més el 22 de novembre de 1970 a l’església de Santa Maria d’Igualada amb motiu del procés de Burgos. El Nadal del 1970 va promoure un dejuni de 21 dies seguits per aconseguir eleccions democràtiques i el dret a l’autodeterminació dels països catalans.