Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La Vegueria del Penedès ja té el suport de 54 ajuntaments, el 87% de la població

El suport a la Vegueria Penedès continua creixent, malgrat Montilla vulgui obviar-ho. Després de ser aprovades per unanimitat les mocions als ajuntaments d’Argençola (Anoia) i Carme (Anoia) la setmana passada i la de Sant Pere de Ribes (Garraf), la Plataforma per una Vegueria Pròpia ja compta amb el suport d’un total de 54 ajuntaments, cosa que representa el 87% de la població d’aquestes comarques. Al Garraf és on la Plataforma té més suport i arriba al 97%, al Baix Penedès és del 96% i a l’Alt Penedès del 85%. El lloc on el suport és menor és a l’Anoia on, de moment, només representa el 67%.

Redacció
Redacció 20/09/2007

A l’Alt Penedès, vint ajuntaments ja han aprovat la moció per incloure la comarca dins la Vegueria del Penedès, mentre que quatre ho han votat en contra i tres més resten pendents.

Pel que fa al Baix Penedès, dotze ajuntaments han manifestat el seu suport, mentre que encara en queden pendents dos més. A cap dels ajuntaments on s’ha presentat la moció per la Vegueria del Penedès s’hi ha votat en contra.

La comarca del Garraf compta amb el suport de cinc municipis i encara n’hi ha un que està pendent d’aprovar la moció.

Finalment, dels 33 municipis que hi ha a l’Anoia, setze estan a favor que l’Anoia formi part de la Vegueria del Penedès mentre que encara n’hi ha disset que estan pendents de presentar la moció al seu ple municipal.

Les quatre capitals de les comarques, El Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Igualada ja han aprovat la moció per a la integració de la seva comarca a la Vegueria del Penedès, així com els quatre consells comarcals. La Plataforma per una Vegueria Pròpia, a més, compta amb el suport de 1.500 empreses, més de 100 entitats i quasi 12.000 ciutadans a títol personal.