Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La vaga dels sindicats francesos paralitza altra vegada el transport ferroviari a la Catalunya nord

Cap TGV, ni cap tren de llarg recorregut circularan aquest dimecres des de Perpinyà. Només ho faran 4 trens de rodalies entre Nimes i la capital nord-catalana així com uns quants autobusos entre Cervera, Vilafranca de Conflent i Narbona. Com el passat 18 d’octubre la vaga afecta sobretot els ferrocarrils ja que la reforma dels règims especials de pensions afecta sobretot els treballadors d’aquest sector.

Redacció 14/11/2007

La vaga de transports a França que va començar ahir a les 20.00 ha afectat avui a diversos trajectes internacionals dels ferrocarrils de Renfe. La suspensió del servei, acompanyada d’aturades en l’energia i la Universitat, és un senyal deprotesta en defensa del sistema de pensions que pretén reformar el president de França, Nicolas Sarkozy.

Tot i això, aquest dimecres també es manifestaran al costat dels ferroviaris els treballadors de l’empresa electrica EDF i els de Gaz de France això com els estudiants de la Universitat de Perpinyà que bloqueigen el campus des de fa dues setmanes per demanar l’abrogació de la nova llei d’universitats. La manifestació convocada a les onze del matí sortirà de la plaça de Catalunya de Perpinyà. Fa un més hi van participar unes 5.000 persones.

Avui, no han circulat

Els trajectes que no circularan avui són els següents:

– Talgo Mare Nostrum Montpeller-Cartagena (suprimit el trajecte Montpeller-Portbou, per al qual es prestarà servei alternatiu per autobús)
– Talgo Mare Nostrum Cartagena – Montpeller (suprimit el trajecte Portbou-Montpeller, per al qual es prestarà servei alternatiu per autobús)
– Talgo Montpeller-Barcelona i Barcelona-Montpeller
– Trenhotel Barcelona-París i París-Barcelona
– Trenhotel Zurich/Milà – Barcelona