Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

La UPC vol traslladar els estudis d’Enginyeria Industrial a la zona Fòrum

|

- Publicitat -

Després que el màxim òrgan de la UPC aprovés a mitjan abril la proposta de trasllat de l’ETSEIB a aquest campus, avui Giró ha parlat de la possibilitat que es porti a terme si en els pròxims sis mesos s’aconsegueix els diners necessaris per al seu finançament.

Publicitat

Segons Giró, el mal estat dels edificis d’estudis industrials de la Diagonal fa que només hi hagi la possibilitat de rehabilitar-los, fet que seria més lent i costaria més aconseguir finançament, o traslladar aquesta escola al Besòs i, després, també traslladar l’Escola Industrial de l’Eixample, amb l’objectiu que “estiguin juntes”.

En una trobada amb els mitjans de comunicació per fer balanç del seu primer any al capdavant de la universitat i parlar dels projectes de futur, Giró ha posat de manifest que el primer pla de rehabilitar l’edifici de la Diagonal suposaria un cost de 122 milions d’euros, mentre que el segon suposaria 137 milions, inclòs un aparcament per a 600 cotxes.

Tot i això, el segon pla atrauria més inversió, ja que construir un nou complex per a les escoles “és més atractiu que rehabilitar un edifici antic”, ha assenyalat Giró, que ha indicat que per al pla d’expansió al Besòs ja es podria tenir 86,6 milions d’euros.

Entre les principals fonts de finançament consta la Generalitat, l’Ajuntament de Sant Adrià, el Consorci de la Zona Franca i el Consell Comarcal, per a concessions de terrenys.

Amb tot, el nou campus, a prop de la seu de l’ITER en el districte 22@, podria erigir-se com un “referent a nivell europeu”, ha subratllat Giró, que ha sostingut que aquest campus podria acollir fins a 6.000 estudiants i 500 professors.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut