Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La UIB edita el primer llibre per aprendre xinès en català

El Servei Lingüístic de la UIB ha editat el primer llibre de xinès escrit en català, titulat ‘Mètode complet de xinès parlat i escrit’, que servirà de guia per als estudiants que optin per aprendre aquest idioma en el marc del Quart Cicle de les Llengües Orientals, que es desenvoluparà a la Universitat entre octubre del 2007 i juliol del 2008.
En una roda de premsa, l’autora d’aquest llibre, Lai-Ming Tsang, ha explicat que mitjançant aquesta guia composta per 22 capítols, els alumnes comencen des del primer dia de classe a llegir i escriure en xinès, de manera que aprenen a reconèixer els 7.000 caràcters o ideogrames que formen aquesta llengua.

Redacció
Redacció 04/10/2007

Per la seva banda, el director del Servei Lingüístic, Ramon Bassa, ha detallat que s’han editat 350 volums d’aquesta guia, gràcies a la subvenció rebuda per la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació i Cultura i ha assenyalat que si té acceptació, la UIB en farà una segona edició.

Bassa ha precisat que la Universitat no ha editat aquest llibre per una qüestió de negoci, sinó per fomentar la llengua catalana a través d’una guia destinada a aprendre a llegir i a escriure en xinès i que no ha descartat enviar-la a Universitats de Catalunya o Comunitat Valenciana, en el cas que la sol·licitin. Alhora, ha revelat que la Universitat de les Illes Balears (UIB) editarà pròximament un llibre de llengua coreana escrit també en català.

D’altra banda, ha recordat que per al curs 2007-08, la UIB ha organitzat dos cursos sobre ‘Introducció a la llengua i cultura xineses’ i ‘La llengua xinesa II’, per als quals ja s’han matriculat 28 persones, que tenen un cost de 70 i 125 euros, respectivament per als membres de la comunitat universitària i 80 i 150 per als estudiants externs.