Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La UGT alerta que si els aeroports no es traspassen a la Generalitat la dreta espanyola els privatitzarà

La UGT ha alertat que si els aeroports catalans no es traspassen a la Generalitat la dreta espanyola optarà per privatitzar-los. ‘El sistema aeroportuari espanyol està al límit i l’única alternativa al traspàs pel PP és la privatització, que per ells és com fer un traspàs, però als seus’, ha manifestat el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez. El líder sindical també ha garantit que els drets dels treballadors d’Aena es mantindran ‘intactes’ si el traspàs de competències s’efectua i ha dit que la representació dels treballadors dins els nous òrgans de gestió dels aeroports catalans no pot fer-se a través de les cambres de comerç. ‘Les cambres representen els interessos dels empresaris i, per tant, els treballadors han de poder dir la seva’, ha dit Àlvarez per justificar la presència dels sindicats en aquests òrgans de gestió.

Redacció
Redacció 18/10/2007

El líder d’UGT també ha criticat les companyies de baix cost i ha culpat les administracions de permetre que s’abaixin els preus dels vols ‘a costa dels sous del treballadors’. Àlvarez ha dit que l’administració ha de ser responsable i ha de fixar condicions a les empreses a qui adjudica els serveis –botigues o serveis de terra, entre d’altres-, com sous no menors a 1.000 euros i condicions de treball ‘dignes’.

La UGT és conscient que si l’administració fixa ‘unes regles del joc’ això tindrà repercussions sobre els preus dels vols però ha dit que no es pot viatjar barat ‘perquè qui ens recull les maletes cobra una misèria’.

L’aposta per la qualitat és clara pel sindicat que creu que l’aeroport és la ‘carta de presentació’ del país i, per tant, cal que s’hi donin condicions de treball dignes per tal que els treballadors estiguin formats i motivats.

A dos dies de les eleccions sindicats a Aena, el secretari general de la UGT ha garantit que, tot i el traspàs, els treballadors de l’empresa pública tindran els mateixos drets, tot i estar sotmesos a un conveni de nivell estatal.

Àlvarez ha dit que la gestió i la titularitat pública de l’aeroport és ‘irrenunciable hi hagi o no traspàs’ i ha advertit que la voluntat de la dreta espanyola és posar en mans d’empreses multinacionals la gestió i titularitat dels aeroports. A més, Àlvarez ha dit que tampoc permetran que la Generalitat, un cop tingui la titularitat dels aeroports, opti per confiar la gestió a una concessionària de serveis.