Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La UB, UAB i la UPF imparteixen cursos a 40 alumnes procedents de les sis universitats més prestigioses dels Estats Units

 La Universitat de Barcelona, l’Autònoma de Barcelona i la Pompeu Fabra impartiran cursos, d’entre sis mesos i un any, a gairebé una quarantena d’alumnes procedents de les sis universitats més prestigioses dels EUA –Brown, Chicago, Northwestern, Cornell, Harvard i Priceton-. Una iniciativa engegada pel ‘Consistorium for Advanced Studies in Barcelona’ (CASB). La professora de la Nortwestern University, Elisa Martín, ha explicat que ‘no és un programa de llengua sinó de formació de gran rigorositat acadèmica’ el qual permet ‘explorar’ aspectes rellevants des de la perspectiva social, política i cultural catalana.

Redacció
Redacció 07/09/2007

Per la seva banda, el professor de la Universitat de Chicago i un dels promotors del programa, Mario Santana, ha explicat que els alumnes seleccionats han estudiat dos anys de llengua, catalana o castellana, i tenen un expedient acadèmic de qualitat.

Les activitats del programa d’estudis va iniciar-se el passat dilluns on participen un total de 37 alumnes, dels quals el 35% s’hi quedaran durant tot un any. Durant tres setmanes inicien un curs introductori sobre llengua i cultura catalanes i posteriorment s’incorporen als cursos reglats de grau de les tres universitats que prèviament hagin escollit.

El director del programa Advanced Studies in Barcelona, Juanjo Romero, ha dit que la finalitat ‘no és tenir el major nombre d’estudiants sinó els millors estudiants, per així poder tenir més contacte amb l’alumne’. Tots els cursos s’imparteixen en català o castellà, amb la ‘prohibició’ que cap d’ells pot ser en anglès, ha dit Romero.

Els estudiants procedeixen de diferents carreres universitàries, la majoria d’Humanitats, tot i que també s’hi troben llicenciats en Arquitectura i Història de l’Art, Lingüística, Matemàtiques i Biologia.