Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La ‘sort’ de Castells

Divendres passat directe!cat alertava que la fiscalia volia cridar a declarar el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, en relació al conveni que el conseller va signar amb Fèlix Millet […]

Redacció
Redacció 10/06/2010

Divendres passat directe!cat alertava que la fiscalia volia cridar a declarar el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, en relació al conveni que el conseller va signar amb Fèlix Millet perquè es pogués construir l’Hotel del Palau de la Música. Segons fonts properes al cas, s’apuntava a pressions polítiques que ho aturaven per evitar que Castells, que ja apareix al sumari del cas Pretòria, també es veiés esquitxat pel cas Palau.

El cas és que Castells ha estat de sort. Tot i que finalment la fiscalia ha demanat la declaració del conseller ja que creu que Economia i Finances van signar el conveni sense disposar dels informes necessaris, la casualitat (o alguna altra cosa) ha fet que la fiscalia no presentés la querella contra Millet i Montull i la petició dels testimonis de Castells, Ramon García-Bragado i Carles Martí fins aquest dimecres, just l’endemà que la comissió d’investigació del cas Palau decidís qui haurà de comparèixer per donar explicacions en seu parlamentària. El tripartit va descartar que Castells i Nadal hagin de passar aquest tràngol tot i la voluntat de Puigcercós d’interrogar-los.

De moment, el PP ja ha tornat a demanar al president de la comissió, el republicà Pere Vigo, que s’ampliïn les compareixences (pdf). Tot i això, el vot ponderat que s’aplica a totes les votacions de la comissió d’investigació dóna l’última paraula al tripartit. Sempre i quan la seva unitat de vot no s’esquerdi.