Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

La Setmana Cultural Valenciana torna a Barcelona

|

- Publicitat -

La Setmana Cultural Valenciana, que organitza Espai País Valencià (EPV), arriba enguany ja a la seva tercera edició. Entre l’11 i el 19 de maig, un seguit d’actes mostraran bona part de la realitat cultural i social valenciana a la ciutat de Barcelona. L’acte de presentació serà el dimecres, 9 de maig, a les 19.00 hores a la Sala Cotxeres de Palau Robert. Aquest any participaran en aquest acte Matthew Tree, escriptor i presentador de televisió; Toni Mollà, periodista, assaigista i filòleg, i el músic Xavi Mo, que actuarà un cop finalitzi l’acte. Tots tres representen diversos àmbits de la creació cultural, amb visions diferents sobre la realitat del País Valencià i dels Països Catalans en general. Un cop acabi la presentació, s’oferirà un vi d’honor als assistents.

Publicitat

La presentació donarà el tret de sortida oficial a la tercera Setmana Cultural Valenciana, que enguany coincideix amb els tres-cents anys de la derrota d’Almansa. Des de l’Espai País Valencià volem demostrar la seva ineficàcia amb aquesta nova edició de la ja tradicional Setmana Cultural, que deixarà ben palesa la vitalitat cultural valenciana.

Música, literatura, cinema, gastronomia, teatre, esports… tota una sèrie d’activitats ompliran d’actes l’edició d’enguany. Un dels protagonistes de la programació és el Cicle de Cinema Polític Valencià, que de fet va començar el passat 26 d’abril amb l’estrena a Barcelona del film col·lectiu Ja en tenim prou, que denuncia els “èxits” de la gestió del PP al govern valencià. Aquesta pel·lícula es passarà de nou en altres passis. A més, es projectaran els films El país dels cecs, que analitza la figura del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra; i La utopia desarmada. Memòria d’un País Valencià republicà, que retrata la societat valenciana de la Segona República, amb especial atenció als moviments valencianistes d’esquerres. Aquest film va obtenir el Premi Tirant 2007 del públic a la millor pel·lícula valenciana.

També cal destacar la tradicional Jornada de Cultura Popular, el dissabte 12 de maig, on diverses expressions de la cultura tradicional valenciana prendran la plaça del Poble Romaní, a Gràcia. Hi haurà tallers de titelles, teatre de carrer, dolçaines i tabals, pilota valenciana, una gran paella popular i, per finalitzar la jornada, un gran concert de música rock del País Valencià, amb l’actuació dels grups Skalissai, Aspencat (tots dos de Xaló), Sva-Ters (Alcàsser) i La Gossa Sorda (Pego).

La literatura i el teatre també tenen el seu espai, amb l’obra Coses de Pau (el pupurri del purnateatre), amb Pau Bueno, i el recital de poesia Veus Creuades, amb Josep Dimas Montiel i Oriol Punsatí-Murlà. Els dos rapsodes faran un recorregut pels autors catalans més importants des d’Ausiàs March fins als nostres dies, amb una particularitat: un poeta de la Marina Alta recitarà els autors del Principat i un poeta del Gironès recitarà els autors valencians.

Els actes finalitzaran el dissabte 19 de maig, amb la primera Trobada Gastronòmica dels Països Catalans, on es podran degustar plats de totes les contrades del nostre país. Al vespre, per cloure la Setmana Cultural Valenciana, hi haurà la segona edició del festival Despertafolk, amb grups d’estil folk de la Corona d’Aragó. Hi participaran A Cadiera Coixa (Aragó), S’Albaida (Menorca), Amanida Folk (Principat) i La Banda del Samaruc (País Valencià).
 
imatge Aquí podeu veure totes les activitats que es duran a terme duran la Setmana Cultural Valenciana a Barcelona.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió