Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

La senyera continuarà sense aparèixer a les comissaries de la policia espanyola a Catalunya

|

- Publicitat -

Sevilla ha fet aquestes manifestacions [audio] des del Congrés dels Diputats en resposta a una pregunta del diputat d’Esquerra Joan Tardà, que ha fet referència a l’article 8 de l’Estatut, que diu literalment que “la bandera catalana ha d’estar present als edificis públics i als actes oficials que tinguin lloc a Catalunya”. Sevilla afirmava, en canvi, que l’Estatut només “fa referència a l’àmbit català”. Una afirmació sense fonament, tal i com es pot veure a l’article 8 apartat 2 de l’Estatut:

Publicitat
imatge

Sevilla ha justificat la seva negativa a complir l’Estatut en el seu punt 8 perquè “no va detectar una gran preocupació ciutadana a l’entorn d’aquests assumptes”, tot i que ha assegurat tot seguit que el govern espanyol “compleix escrupolosament la llei”. Segons Sevilla, a les comissaries de policia i de les instal·lacions militars només hi ha d’onejar l’espanyola, perquè la llei de banderes “diu que la bandera espanyola serà la única que onegi als edificis públics militars i als aquarteraments, bucs i aeronaus de les forces armades i de les forces de seguretat de l’estat”.

Tardà ha recordat que hi ha molts més casos d’ “humiliacions i maltractaments” a qui fa ús de la llengua catalana, a part de la deixadesa i la negativa de les institucions de titularitat estatal a emprar també la senyera, tal i com marca la llei. El diputat d’Esquerra també s’ha felicitat perquè finalment el CGPJ faci onejar la bandera catalana a la acadèmia de Barcelona.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió