Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La salut privada es manifesta sota el lema “Sanitat de primera sous de tercera”

El personal de la sanitat privada s’ha manifestat aquest dimecres 28 de novembre a la tarda, per demanar un conveni digne i aconseguir una millora de les condicions dels professionals. La concentració ha estat convocada per Comissions Obreres (CCOO), el Sindicat d’infermeres (SATSE) i Unió General de Treballadors (UGT), a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Urquinaona de Barcelona (Barcelonès) i han arribat fins a la plaça Sant Jaume baixant per Via Laietana. Amb el lema ‘Sanitat de primera sous de tercera’, els treballadors i treballadores dels centres privats de Catalunya, volen expressar la realitat laboral que pateixen.

Redacció 29/11/2007

Els professionals de la salut privada reiteren que les condicions laborals de l’actual conveni són precàries, igual que la dotació del personal, que és molt ajustada i sovint es troba per sota de les necessitats per donar una qualitat assistencial satisfactor

La SATSE demana que les negociacions avancin, ja que s’hauria d’haver renovat al 2006, i que la patronal augmenti el sou dels treballadors un 10%, ja que molts estan per sota dels 1000 euros. En canvi, els empresaris ofereixen una pujada d’un 5,5% que, tenint en compte que l’IPC ha augmentat en un 3,8%, resulta pràcticament nul·la.

CCOO ha rebutjat el nou conveni per salaris baixos i jornades excessivament llargues. Cosa que provoca malestar en els treballadors i absentisme a la feina, motiu que pot agreujar el risc laboral, es redueix la productivitat i creixen els costos.

El dia 4 de desembre hi ha previst una vaga general del sector privat sanitari, tot i que encara no se sap si l’aturada del servei es realitzarà durant 24 hores ininterrompudes o serà el començament d’aturades setmanals de dues hores.