Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La ruïna d’Eurovisió

Enmig del clima de retallades per sortir de la crisi, els ajuntaments i les malgastadores comunitats autònomes han estat les primeres en veure’s en el punt de mira d’aquells qui […]

Redacció
Redacció 27/05/2010

Enmig del clima de retallades per sortir de la crisi, els ajuntaments i les malgastadores comunitats autònomes han estat les primeres en veure’s en el punt de mira d’aquells qui des del centralisme de Madrid fan anar les tisores a plaer. Si aquest dimarts us explicàvem que, com no podia ser d’altra manera, la Casa Reial espanyola no serà entre les institucions que s’ajustaran el cinturó en solidaritat amb el comú dels plebeus, avui destaquen que una altra despesa -menor, però igualment inútil- com és el Festival d’Eurovisió tampoc notarà la crisi.

Segons publica Interviú l’Estat espanyol paga anualment una quota fixa de 224.000 euros per a tenir una plaça assegurada a la final d’aquesta competició tan tronada. Una xifra a la que encara caldria sumar-hi les despeses per les gales de selecció i la gala prèvia al festival que paguen tots els contribuents per veure que, a més, la posició de l’Estat espanyol tampoc acaba de ser gaire reeixida.

Els mateixos que s’han alarmat i han posat el crit al cel pels sis mil euros que, segons afirmen, va costar el servei de traducció al Senat perquè Montilla i els senadors catalans es poguessin expressar en la nostra llengua, haurien de valorar també que anar a Eurovisió són pel cap baix, una quarantena de traduccions.