Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

La reivindicació dels presos polítics a Catalunya torna a Nacions Unides

Redacció | La reivindicació dels presos polítics a Catalunya torna a Nacions Unides. Aquest cop de la mà del líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, que ha recordat que l'Estat té persones empresonades per haver organitzat un referèndum. 

Redacció
Redacció 18/07/2018
Bosch ha reivindicat aquest dimarts a la nit, hora catalana, els presos polítics i el referèndum de l'1-O davant de les Nacions Unides, on ha participat en qualitat de vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona a la sessió Sustainable Cities en el marc del High Level Political Forum 2018. 
 
Bosch ha centrat el seu discurs en les societats intel·ligents i ha assegurat, davant representants de ciutats i àrees metropolitanes de tot el món, que “no és gens intel·ligent tenir un govern que dona l'esquena a la gent”. 
 
“Segur que recordaran les imatges de l'1 d'octubre, de policies intentant impedir un vot”, ha afirmat Bosch, que ha assenyalat que “ara tenim gent a la presó per haver organitzat aquella votació”.
 
Durant la seva intervenció, el líder republicà ha parlat de la necessitat de les ciutats d'aplicar la intel·ligència per poder ser sostenibles, i ha assegurat que “el que fa les ciutats intel·ligents és la gent”. És per això que ha remarcat la necessitat d'apostar pel talent, la competitivitat, la sostenibilitat i la intel·ligència col·lectiva.