Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La quinzena edició de l’Acampada Jove torna a omplir Montblanc

La quinzena edició de l’Acampada Jove, el festival polític i musical organitzat per les JERC, s’ha consolidat a Montblanc com el festival de referència als Països Catalans. Aquesta segona edició a la vila ducal, que ha tingut lloc entre el 15 i el 18 de juliol, ha aplegat més de 25.000 joves, segons l’organització, que ha valorat ‘com un èxit rotund aquesta edició del festival’ i més tenint en compte la situació de crisi econòmica que afecta molt jovent. Segons el portaveu de les JERC i el director de l’Acampada Jove, Gerard Coca, la gran afluència a l’Acampada demostra que el jovent té ganes de fer sentir la seva veu i ha demostrat que ‘és possible combinar la festa amb la reivindicació i la lluita política’.

Redacció
Redacció 19/07/2010

Els Pets van encetar l’última nit de festival amb un gran nivell. Els de Constantí, de la mà del seu últim disc Fràgil van protagonitzar un dels concerts més concorreguts del festival, i van demostrar que continuen sent el grup de referència del pop rock català, que atreu al públic de totes les edats. Més enllà de les cançons del seu últim disc, la mítica ‘Jo vull ser Rei’ i la dinàmica ‘Bon Dia’ van desfermar la bogeria entre els assistents.

Skatalà, els pares de l’ska en català van ser l’altre plat fort de la nit, els quals van deixar pas als vells coneguts de l’Acampada, Dr. Calypso. La nit va continuar amb Banda Bassotti i va concloure amb els mallorquins Oprimits. Un gran cartell per finalitzar la quinzena edició del festival, en la que va ser la nit d’homenatge a les essències de l’Acampada, una vetllada amb la participació dels grups que més han marcat la història del festival.

Les altres nits les han protagonitzat grups com Los Delinqüentes, La Pegatina, Strombers, Orxata Sound System i Ojos de Brujo, entre d’altres.

Puigcercós presideix l’acte polític central

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, juntament amb el portaveu de les JERC i director de l’Acampada Jove, Gerard Coca, van protagonitzar l’acte polític central del festival, que es va celebrar a la plaça Major de Montblanc. Puigcercós va declarar que ‘volem deixar de ser independentistes per ser ciutadans lliures’ i va deixar ben clar que ‘no acatem cap sentència, ni modificarem cap llei, perquè acatar la sentència és negar la llibertat’. En aquest sentit, va concloure que ‘tenim el dret i tenim l’obligació de ser insubmisos’. Per la seva banda, Gerard Coca, ha fet una crida al jovent a mobilitzar-se per la Independència. Segons Coca, ‘el jovent hem de destinar els millors anys de la nostra vida amb aquest objectiu, perquè la independència és el nostre futur’.

Homenatge a Elèctrica Dharma

Durant el festival, les JERC van fer un reconeixement a la Companyia Elèctrica Dharma per la seva trajectòria musical durant aquests més de 30 anys d’història. És per això que des de l’organització de l’Acampada Jove se’ls va lliurar un record del festival i la banda va oferir un concert amb les seves cançons mítiques a la plaça Major de Montblanc. A la nit, a l’escenari Independència el recinte del festival, novament, el públic va ovacionar la banda, i es va passar un vídeo en homenatge a la Dharma.

15 anys d’Acampada

Aquesta és la quinzena edició del festival, la segona consecutiva a Montblanc. Abans, l’Acampada es va celebrar nou anys a Arbúcies, i quatre anys més a Sant Celoni. Amb aquesta trajectòria, l’Acampada Jove s’ha consolidat com un festival de capçalera per la major part del jovent dels Països Catalans. L’any vinent, amb molta probabilitat, el festival repetirà a Montblanc, segons apunten les JERC.

Una desena de grups de cultura popular, xerrades de conscienciació nacional i política, activitats lúdiques i tallers a la piscina han completat el cartell de l’Acampda Jove 2010.