Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La programació de tardor de TVC incorpora dotze nous programes i l’última temporada de la sèrie ‘Porca Misèria’

Televisió de Catalunya inicia una nova temporada aquest mes de setembre amb antics programes renovats i també noves incorporacions. Entre els dotze programes que s’estrenaran, figura la ‘sitcom’ ’13 anys i un dia’, protagonitzada per Joan Pera i el seu fill Roger Pera, que començarà a gravar-se aquesta tardor, o l’anomenat ‘B-357’, dirigit i presentat per Santi Millán, que retorna a TV3 amb un programa que farà des d’un pis situat al centre de Barcelona. Sèries consolidades com ‘El Cor de la ciutat’ i ‘Ventdelplà’ continuaran a la graella, mentre que ‘Porca Misèria’, dirigida per Joel Joan, s’acomiadarà dels telespectadors en el que serà la seva quarta i última temporada.

Redacció
Redacció 06/09/2007

Aquesta serà una temporada on la programació diürna de Televisió de Catalunya (TVC) s’estabilitza i per tant es manté com fins ara, amb magazins com ‘Els matins’ i ‘Tvist’, alhora que la majoria d’ells es renoven a nivell d’imatge. Un exemple és el programa El Club, dirigit i presentat per Albert Om, que afrontarà la seva quarta temporada acompanyat de Cristina Puig, qui ha presentat ‘El Club d’estiu’, Eloi Vila i Màbel Martí, i amb noves seccions, decorats i també nous col·laboradors com l’actor Joan Pera o el cuiner Sergi Arola.

En l’apartat d’entreteniment i humor destaca ‘La masia de 1907’, un programa que recull l’experiència de dues famílies que hauran de viure al camp com es feia a principis del segle XX. ‘Polònia’ estrena una nova temporada i ho fa amb la incorporació de l’humorista Carlos Latre a l’equip d’actors que imiten els personatges més destacats de la política actual.

En l’apartat de sèries documentals, s’estrenarà ‘La Zona Fosca’, on es repassarà la història social del crim a Catalunya durant el Segle XX o ‘Un lloc per viure’, un programa centrat en la problemàtica de l’habitatge. A ‘Salut’, un altre de les novetats, es promourà la vida saludable i es donaran consells de medecina preventiva, a partir de casos reals de la gent del carrer.

Una de les ‘petites joies’ d’aquesta programació, segons paraules de Carme Basté, directora de programació de TV3, és el programa ‘Material sensible’, dirigit per Josep Rovira. Es tracta d’una sèrie de tretze capítols que permet viatjar per la història del segle XX a partir de les col·leccions de pel·lícules familiars que van ser rodades per cineastes aficionats d’arreu de Catalunya.

‘El Cor de la ciutat’ encara la seva vuitena temporada i ho farà retornant al seu barri originari, el de Sant Andreu, acompanyat del retrobament de tots els personatges que es van quedar allà quan en Peris i la Cinta van decidir deixar el barri. Les històries dels protagonistes de ‘Ventdelplà’ continuaran, de la mateixa manera que també ho faran els de ‘Porca Misèria’. Aquests últims, però, s’acomiadaran de forma definitiva aquesta temporada, en una entrega de tretze nous capítols.

D’altres en canvi, aterraran per primer cop a la pantalla, com és el cas de ’13 anys i un dia’, una sitcom protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera, pare i fill en la vida real i en aquest cas també en la ficció. Joan Pera interpreta el paper d’un pres que aconsegueix escapar-se i es retroba amb el seu fill. Els seus objectius, però, seran completament oposats.

Pel que fa als programes d’informatius, no hi ha massa canvis, donat que es va fer una renovació d’imatge i presentadors fa uns mesos. Una de les novetats, però, és que el programa Gol a Gol dedicarà un espai especial als partits de l’Espanyol, que anirà a càrrec de la presentadora Imma Pedemonte, amb entrevistes i debats i una durada de mitja hora.

imatge