Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

La pressió social fa que Rodalies i aeroports de Girona, Reus i Sabadell estiguin més aprop

|

- Publicitat -

Aquest dilluns a Barcelona es dóna lloc la segona reunió que estarà presidida pel conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el ministre d’Administracions Públiques, Jordi Sevilla.

Publicitat

La pressió social catalana i els constants problemes presentats per RENFE, han fet reaccionar al Govern que vol que es traspassin per la ‘via ràpida’ les Rodalies de Renfe i aquests tres aeroports com a aspectes a tractar en la segona reunió de la comissió bilateral. Aquest fet ja l’anuncià el vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira després de la reunió del Consell d’impuls i seguiment del desplegament de l’Estatut, que va fix

També participaran en la reunió el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i el delegat del Govern a Madrid, Raimon Martínez Fraile. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, hi assistirà com a membre no permanent.

Per part de l’estat, acompanyaran al ministre el secretari d’estat d’Hisenda i Pressupostos, Carlos Ocaña, el secretari d’estat d’Infraestructures, Víctor Morlan, la secretària d’estat de Cooperació Territorial, Ana Leiva, la subsecretària de Foment, Maria Encarnación Vivanco, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel.

La comissió bilateral Generalitat-Estat és una de les tres encarregades del desplegament de l’Estatut i s’ocupa de la conflictivitat competencial i les qüestions que afecten la distribució de competències entre l’estat i la Generalitat. El proper 27 d’abril es constituirà la comissió sobre infraestructures, l’única de les tres previstes pel text que resta pendent d’iniciar els seus treballs.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió