Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

La Pedrera dedica unes jornades a l’escriptor Baltasar Porcel

|

- Publicitat -

Les jornades, amb el títol ‘El món segons Baltasar Porcel’ i coordinades per Àlex Susanna, Joaquim Palau i Sergio Vila-Sanjuán, s’acostaran al món narratiu de Porcel, la seva faceta com a periodista, crític i viatger, el seu pensament i la influència que exerceix sobre la nova narrativa.

Publicitat

Àlex Susanna ha dit que les jornades celebren “la gran trajectòria” de Porcel en el seu 70 aniversari, que, a més de quatre taules rodones, tindrà un recital de textos de l’escriptor a càrrec de Josep Maria Pou i una entrevista de Josep Cuní per finalitzar les jornades.

Tahar Ben Jelloun, Miquel de Palol i Carme Riera debatran sobre el món narratiu de Porcel. De Palol ha destacat la “continuïtat” de l’obra de l’autor, mentre que Ben Jelloun ha remarcat que Porcel és “un narrador del sud”.

Els joves valors de la literatura catalana Sebastià Alzamora, Emili Rosales i Toni Sala reflectiran la influència de Porcel en la nova narrativa. Rosales ha dit que molts joves escriptors professen “admiració” per Porcel i ha considerat que “el millor de la seva obra està per venir”.

Xavier Pla, Salvador Sostres i Vinyet Panyella analitzaran la seva faceta de periodista, crític i viatger, mentre que Enric Juliana, Julià de Jòdar i Antoni Puigverd debatran sobre el seu pensament. De Jòdar ha destacat que Porcel a través de la seva obra “s’ha fet un home del seu temps”.

Baltasar Porcel s’ha mostrat sorprès i “reconfortat” per aquestes jornades i ha dit que per qüestions com aquesta “val la pena viure”. L’escriptor, que acaba de sortir d’un càncer, ha dit que els participants són massa “generosos” amb ell.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió