Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La paella cubana

El 1898 va ser un mal any per Espanya, que perdia Cuba, la seva darrera colònia d’ultramar que durant molts anys havia estat la gallina dels ous d’or. Malgrat tot, […]

Redacció
Redacció 21/09/2007

El 1898 va ser un mal any per Espanya, que perdia Cuba, la seva darrera colònia d’ultramar que durant molts anys havia estat la gallina dels ous d’or. Malgrat tot, la presència de gent d’arreu dels Països Catalans a l’illa, va fer que moltes de les nostres tradicions i els nostres costums continuessin perdurant a milers de quilòmetres de la seva terra original.

A dia d’avui encara és ben normal trovar símbols i senyals d’aquesta presència arreu de l’illa controlada per Castro. És per aquest motiu que no ens hauria de sorprendre el fet que aquesta setmana s’hagi presentat una nova varietat de paella a l’estil cubà. Però la sorpresa es fa evident quan hom s’adona dels ingredients que els cubans fan servir. Concretament cocodril.

La paella cubana doncs es caracteritza pel fet de que enlloc d’utilitzar pollastre, conill o marisc, fan servir carn de cocodril. Abans d’anar a la paella però, la carn d’aquest reptil és trossejada i condimentada amb sal, pebra negra, ceba, llimona i oli de soja. I si es vol, també es pot degustar sense haver de demanar-la amb paella. La carn se serveix acompanyada de patates fregides, cogombre i taronja.

Que vagi de gust!