Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

“La nostra” no vol ser independent

Continuen les cacicades a TV3, que darrerament està més controlada políticament que les televisions russes. Ahir a ‘Els matins de TV3’ van proposar als espectadors que votessin, en la tradicional […]

Redacció
Redacció 28/08/2007

Continuen les cacicades a TV3, que darrerament està més controlada políticament que les televisions russes. Ahir a ‘Els matins de TV3’ van proposar als espectadors que votessin, en la tradicional pregunta si/no que fan cada dia, si estarien a favor de celebrar un referèndum d’autodeterminació.

No cal dir que la població es va mobilitzar, i durant tot el matí les centraletes de TV3 van rebre missatges per mòbil i trucades com poques vegades havia passat. Els conductors del programa així van destacar-ho diverses vegades, i el resultat era clarament favorable a la consulta per la independència: En el darrer moment en què va sortir la votació, el Sí a favor del referèndum copava el 88% de les respostes.

Però la mà negre (o rojigualda) dels comissaris polítics de “la nostra” va acabar actuant, i al finalitzar el programa, quan tradicionalment es fa el recompte de l’enquesta i se’n publiquen les dades finals, van fer que els conductors es saltessin l’anàlisi final de dades, silenciant així l’enquesta i acomiadant el programa sense tornar a mencionar l’autodeterminació. El segon cas de censura política en els darrers dies, després de la no-emissió dels Segadors al partit dels Catalans Dragons, que ahir mateix denunciava Isabel Clara-Simó al seu article de l’AVUI ‘Com amb Franco‘.

Potser els cacics espanyolistes es pensaven que la població catalana votaria contra el referèndum, i al veure que la societat es mobilitzava naturalment i massivament a favor de la consulta, no els va quedar més opció que acabar-ho amb tupinada. Com és costum, darrerament.