Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

La meitat dels catalans té problemes de pes

Un informe confirma que la meitat dels catalans té problemes de pes, un 39% per sobrepès i un 16% per obesitat, fet que ja es considera malaltia. El 32% de la població general ha fet alguna acció per perdre pes.

Redacció 11/05/2007

La meitat dels catalans amb sobrepès ha seguit una mitjana de quatre dietes durant la seva vida, tot i que només una quarta part ha anat al metge per solucionar el seu problema de salut, segons es desprèn de l’Estudi sobre el Coneixement de l’Índex de Massa Corporal (IMC) a Catalunya, presentat en el marc de la campanya ‘Perd pes, guanya vida’.

Així mateix, la investigació constata l'”alt coneixement” dels remeis coneguts com a miracle per perdre pes, tot i que són “pocs” els que visiten el seu metge per aquest motiu i encara menys -un 2% de la població- els que coneixen l’existència de fàrmacs avalats pel Ministeri de Salut per perdre greix.

Segons ha explicat la secretària de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO), Montserrat Barbany, sis de cada deu coneixen tota mena de mètodes miraculosos “sense eficàcia ni seguretat contrastada científicament”.