Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

La lluita pel poder a Ciutadans

Fa un any es va fer el congrés fundacional d’aquest partit. Aquesta vegada, l’assemblea del partit de C’s, que es farà el pròxim 30 de juny, davant de tantes divergències sembla que la direcció actuarà a toc de xiulet adoptant diverses mesures disciplinàries. Són tres les forces que volen aconseguir la direcció del partit bilingüe. Albert Rivera, Antonio Robles i el sector liberal.

Redacció 30/05/2007

Ciutadans (C’s) està profundament dividit. A més, no està dividit en dues posicions sinó en tres. Així serà com afrontarà el seu segon congrés, amb tres forces que lluitaran per fer-se amb la presidència del Partido de la Ciudadanía.

Així doncs, l’assemblea del pròxim 30 de juny no serà una declaració de noves propostes i estratègies per al futur, sinó que serà una escabetxina per tal que els tres sectors que s’enfronten puguin obtenir el poder. I quines són aquestes forces? 

A un cantó del ring, ens trobem un debilitat i jovenívol líder. El seu tors nu li serví per recaptar vots però ara, un cop s’ha trobat amb responsabilitats i ha hagut de prendre decisions, no se n’ha acabat de sortir. És més, els seus companys intel·lectuals no aproven gaire bé les seves accions. Fets com el fracàs d’Esperanza García, persona de confiança de l’Albert, que no ha obtingut representació a l’Ajuntament de Barcelona o la desfeta de C’s a la població on va aconseguir treure més vots a les autonòmiques, Cerdanyola, després que el nadador de Granollers col·loqués Maria Valle i fes fora l’antiga direcció de C’s amb el consegüent caos que es produí i que directe!cat us va detallar.

Recolzant-se a les flexibles cordes que rodegen el ring, veiem el secretari general de la formació, Antonio Robles. Robles va ser promotor del partit Iniciativa No Nacionalista, que finalment es va integrar a Ciutadans. Ell i l’exsocialista Miguel Salmerón voldrien situar el partit explícitament al centreesquerra i competir per l’espai del PSC.

Assegut al tamboret, un tercer rival i el sector seria el “liberal”, on s’agrupen bona part dels intel·lectuals que donen suport a Ciutadans, per exemple el dramaturg Albert Boadella.