Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La IP pel referèndum d’independència entra avui al Parlament

Aquest migdia es presentarà al Parlament de Catalunya la Iniciativa Popular (IP) perquè la Generalitat convoqui un referèndum nacional sobre la independència. La IP, promoguda entre d’altres entitats per la Coordinadora Nacional de consultes, ha constituït aquest cap de setmana la comissió promotora, a la qual ja han donat suport més de 6.000 catalans. Un cop presentada la IP, s’espera l’admissió a tràmit per iniciar un històric procés que culminaria amb la recollida de 220.000 signatures i el debat parlamentari sobre la convocatòria o no del referèndum d’independència.

Redacció
Redacció 25/05/2010

Una vegada presentada la IP al registre del Parlament, la mesa del Parlament haurà de decidir si admet a tràmit la proposta d’IP o la rebutja. Segons els promotors no hi ha cap motiu legal per rebutjar-la, i el jurista Alfons López Tena ha arribat a assegurar que el Parlament estaria ‘prevaricant’ de no acceptar la Iniciativa. Si s’admet a tràmit serà llavors quan es començaran a recollir les 220.000 signatures necessàries perquè el Parlament convoqui formalment el referèndum sobre la independència.

Els promotors de la Iniciativa Popular han convocat una concentració davant del Parlament per aquest dimarts al migdia -tot i ser laborable- per tal de fer evident el suport popular que té la proposta de referèndum nacional.

A més la comissió promotora continua sumant adhesions a través de la xarxa. Hores d’ara més de 6.000 persones ja han donat el seu suport a la proposta d’IP a través de la campanya ‘Volem Votar!‘ i s’han ofert com a voluntaris per recollir signatures en cas que se n’autoritzi la recollida.