Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

La Institució Cultural de la Franja de Ponent impulsa les primeres llistes electorals en català a la zona

|

- Publicitat -

La continuada tasca de la Franja de Ponent ha permès que hi hagi propostes en català de cultura, joventut, medi ambient o desenvolupament econòmic a la zona. Podríem dir que la feina de la Institució ha servit de “guió” per als molts catalans inquiets de la zona.

Publicitat

Una bona munió de membres de la Institució són aquests dies amunt i avall explicant les iniciatives que es poden incorporar en favor de les persones, els pobles i el territori de la Franja de Ponent i, de fet, l’impuls va més enllà atès, que en alguns dels municipis més emblemàtics d’aquesta part del país algunes llistes incorporen companys i companyes de la Institució, o fins i tot van encapçalades pels nostres lluitadors en defensa de la terra.

Per posar un parell d’exemples ben significatius, l’exalcalde de Mequinensa i president de la ICFP torna a la càrrega, o el coordinador de la ICFP, en Paulí Fontoba, encapçala una formació independent al seu poble, Calaceit, capital cultural de la Franja de Ponent.

Gràcies a això, per primera volta podem llegir les propostes electorals en català. Tota una fita vers la “normalitat” a la zona.

Des de la Institució Cultural de la Franja estan orgullosos “d’escriure aquestes ratlles de la història d’aquests pobles i d’aquest territori. Hem iniciat, modestament però amb energia i esperança, el canvi en defensa de la nostra cultura al llarg de la Franja de Ponent.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió