Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

‘L’homosexualitat té cura’ a la Rioja

El Govern de la Rioja, a mans del PP, sembla que està fent tot el possible per què, ni que sigui de manera il·lusòria, la regió torni als temps del […]

Redacció 08/11/2007

El Govern de la Rioja, a mans del PP, sembla que està fent tot el possible per què, ni que sigui de manera il·lusòria, la regió torni als temps del franquisme, les persecucions i el dogmatisme d’ultradreta als centres educatius. I no és tallen ni un pèl. Segons denuncia Comissions Obreres, el Govern del PP ha enviat a tots els instituts de secundària llibres de “marcada tendència ultradretana”, on s’hi pot llegir, entre d’altres “perles”, que l’homosexualitat és una malaltia que té cura. I aquesta mena de bestialitats monumentals continuen a tots els volums.

De fet en un dels llibres enviats hi ha un capítol titulat “L’homosexualitat, conèixer-la i com curar-la”. Fins i tot s’atreveixen a insinuar que Manuel Azaña seria homosexual, perquè només així entenen que tingués un caràcter “ressentit”. En un altre volum, a més d’exaltar al franquisme arriben a comparar la Inquisició espanyola amb la Revolució Francesa.

La despesa del Govern de la Rioja en aquests llibres pujaria als 10.000 euros, i s’emmarcaria en una campanya de “foment de la lectura”, un pervers eufemisme. La majoria d’aquests pamflets d’ultradreta són de l’editorial Libros Libres, que també publica les mentides d’Aleix Vidal-Quadras, entre d’altres, vinculada a l’entorn de Libertad Digital, la teoria conspiratòria i tota aquesta mena de gentussa.

Entre els títols que han arribat als centres educatius hi hauria ‘Comprender y sanar la homosexualidad’, ‘Las mentiras del 11-M’ i ‘El iluminado de la Moncloa’. Veurem com evoluciona la història: ens agradaria pensar que els Instituts de la Rioja tornaran els llibres, és clar…