Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

La Generalitat distribuirà 2.000 còpies d’un llibre-CD per ensenyar als joves de secundària com era la vida a Catalunya durant la guerra civil

La Generalitat distribuirà entre els instituts d’educació i secundària i centres concertats de Catalunya 2.000 còpies del llibre-CD ‘Guerra Civil a Catalunya. Veus dels sense nom’ per ensenyar als joves com era la vida a Catalunya durant la guerra civil. Aquesta unitat didàctica, dirigida als alumnes de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat, se centra en els ciutadans anònims que van patir els efectes del conflicte al front, a les ciutats, a la rereguarda, a les escoles, com a refugiats, entre d’altres llocs. A més, proposa diverses activitats per implicar els joves en la recuperació de la memòria democràtica i fer que els mateixos alumnes investiguin com van patir la guerra els seus familiars i els veïns del seu poble.

Redacció 12/11/2007

Amb aquesta iniciativa el Departament pretén garantir que els més joves coneguin els efectes de la guerra civil a Catalunya i que sàpiguen que l’actual democràcia és fruït de la lluita de molts homes i dones per aconseguir les llibertats que comporta.

Amb aquest manual, la Direcció General de la Memòria Democràtica obre la col·lecció Eines de Memòria, destinada a facilitar recursos a les escoles per promoure la recuperació de la memòria democràtica. El pròxim número estarà dedicat a la recopilació de fonts orals.