Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

La Fura dels Baus s’estrena amb èxit a Pequín

|

- Publicitat -

La Fura dels Baus, la companyia teatral catalana, segueix creixent, segueix conreant èxits i segueix expandint-se. Ara ha estrenat un nou espectacle, Imperium, que ha captivat el públic xinès de Pequín, poc habituat a espectacles tan innovadors.

Publicitat

L’espectacle no està col·locat en un escenari sinó que es mou entre el públic pel carrer. L’espectacularitat del show, la violència i el fet que tots els components de l’obra siguin 8 dones, i no sempre molt tapades, ha fet que en un principi el govern xinès vetés l’obra. De fet, les han obligat a col·locar-se mitges de color carn per no anar despullades.

Però no només per això l’obra era susceptible a la censura, sinó també que l’espectacle és una crítica a tota mena d’imperialismes, la submissió, el control, qüestions sensibles en qualsevol dictadura. Però el govern xinès ha vist en l’espectacle una crítica als Estats Units i hi ha donat el vistiplau. L’espectacle arrenca amb l’explosió de diverses motxilles bomba, esclat que submergeix els espectadors en una espiral de violència.

La Fura ha situat l’espectacle a les antigues fàbriques reconvertides en tallers o galeries d’art. Es tracta de la novena gran obra de La Fura dels Baus, amb què tornen, segons el mateix grup, als orígens.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió