Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó per a Carlos Fabra

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat una pena de quinze anys de presó, deu d’inhabilitació de càrrec públic i una multa de 2,3 milions d’euros per a Carlos Fabra, president de la Diputació de Castelló, per delictes contra la hisenda pública, tràfic d’influències i suborns. El fiscal demana també vuit anys de presó per la dona de Fabra i quatre a l’empresari Vicente Vilar i la seva ex esposa Montserrat Vives Plaja.

Redacció
Redacció 22/07/2010

Quinze anys de presó és el que es demana per a Carlos Fabra, el polèmic i controvertit president de la Diputació de Castelló. La fiscalia Anticorrupció ha demanat també deu anys d’inhabilitació en l’exercici de càrrec públic i una multa de 2,3 milions d’euros al dirigent popular acusat de delictes contra la hisenda pública, tràfic d’influències i suborns.

A la resta d’implicats en el ‘cas Fabra’, instruït pel jutjat de primera instància número 1 de Nules, la dona de Fabra Maria Amparo Fernandez, l’empresari Vicente Vilar i la seva ex dona Montserrat Vives Plaja, se’ls demanen també penes de presó que oscil•len entre quatre i vuit anys. El fiscal també imposa als imputats multes d’entre 600.000 euros i 1,1 milions d’euros.

D’aquesta manera el fiscal concreta les penes per a Fabra i la resta d’acusats després de desestimar el jutge del cas el recurs del líder del PP a Castelló per evitar el judici amb jurat.

Polèmic personatge

Autdenominat cacic, Carlos Fabra és un dels empresaris i polítics més polèmics de l’Estat espanyol. Nascut en el si d’una família de tradició política, ell forma part de la cinquena generació de presidents de la Diputació de Castelló, Fabra ha anat amassant, amb els anys, una fortuna que ha generat nombrosos recels degut al desconeixement de les seves vies d’ingressos. L’any 2003, Fabra va saltar a l’arena mediàtica ja que Carlos Vilar, un empresari de Castelló, es va querellar contra ell acusant-lo de cobrar-li grans sumes de diners a canvi de fer de mitjançer per legalitzar els seus productes sanitaris. Comença d’aquesta manera el ‘cas Fabra’ on el polític ha estat acusat de múltiples delictes.