Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La Federació de la Festa Major de Gràcia qualifica l’edició d’enguany com la “més cívica i educada dels últims anys”

La Federació de la Festa Major de Gràcia ha criticat obertament el tracte dels mitjans de comunicació alhora de fer el balanç de la festa i ha valorat l’edició d’enguany com ‘la més cívica i educada dels últims anys’. El president de la Federació de la Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, ha valorat l’edició 2007 de la Festa Major de Gràcia com a ‘excel·lent des del punt de vista de l’organització i dels carrers’, tot i que ha remarcat que ‘encara s’han de millorar alguns petits matisos’.
El Regidor del Districte de Gràcia, Guillem Espriu, ha destacat la col·laboració que hi ha hagut enguany entre la Federació i els veïns del barri de Gràcia i ‘globalment’ ha remarcat que la festa ‘ha sortit bé’, juntament amb les 600 activitats programades durant la Festa Major.

Redacció
Redacció 22/08/2007

Espriu ha recordat que enguany ‘s’han adornat 21 balcons’ i hi ha hagut activitats adreçades a tot tipus de públics. Guillem Espriu ha remarcat que l’Ajuntament de Barcelona i tots els implicats han treballat intensament per millorar ‘l’accessibilitat, la neteja’ i finalment ‘per reduir els sorolls’. En aquest sentit, ha explicat que tot i que en determinats moments hi ha hagut concentracions de 300.000 persones, tots els dies que ha durat la Festa Major de Gràcia els carrers del barri ‘a les 11 del matí estaven completament nets’.

Espriu ha destacat la col·laboració de la federació i de totes les persones que s’han implicat en la festa perquè ‘hem estat treballant de la mà i afrontant els problemes de manera conjunta’ i ha afegit que ‘globalment ha funcionat molt bé’. Així mateix, ha afegit que hi ha punts a millorar, però que ‘hem aconseguit que malgrat les pluges l’activitat funcionés, hem tingut activitats musicals i artístiques a totes les places’. En definitiva, Guillem Espriu ha remarcat que hi ha hagut un ‘gran increment’ de visitants respecte a l’any passat i moltes menys incidències.

Pel que fa als temes més polèmics que envolten any rere any la Festa Major de Gràcia, el regidor del districte de Gràcia ha explicat que ‘hem treballat en l’accessibilitat, en sorolls i amb els serveis de neteja de l’ajuntament’ per minimitzar les conseqüències als veïns del barri. En aquest sentit, Espriu ha explicat que, respecte a la neteja urbana, s’han col·locat urinaris i s’han fet dues neteges diàries dels mateixos, a més d’incrementar les papereres de cartró arribant a més d’un miler.

Pel que fa la lluita contra la venda ambulant, Espriu ha destacat que ha sigut una lluita ‘permanent i molt dura’. En aquest sentit, el regidor ha assenyalat que han treballat ‘activíssimament en el seu control’, ja que han passat de requisar 22.000 llaunes l’any 2006 a 32.000 llaunes aquest any, el que representa, segons el regidor, que la feina tant de Mossos com de la Guàrdia Urbana ‘ha estat excel·lent’ i han aconseguit un ‘nivell de pressió que ha fet reduir substancialment la venda ambulant’.

Respecte a les denúncies per incivisme, les autoritats han tramitat un total de 248 denúncies per fer ‘necessitats fisiològiques’ a la via pública; 55 denúncies per ‘sorolls molestos’; i 67 decomisos ‘d’instruments musicals’. Finalment, Guillem Espriu ha recalcat com a fet molt positiu les 14 activitats d’assistència del 061 enfront les 66 assistències registrades l’any 2006. Per aquests motius, Espriu ha remarcat que ‘globalment la festa ha funcionat millor, ha tingut menys incidents i ha estat extremadament més controlada’.

El president de la Federació de la Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, ha explicat que la majoria del mitjans han valorat negativament la festa a causa de la ‘brutícia i el soroll’ i ha lamentat que la majoria d’activitats programades no hagin quedat reflectides en els mitjans de comunicació. Estruch ha explicat que per respecte als veïns que han treballat durant tot l’any per portar a terme aquesta Festa Major de Gràcia ‘es mereixen un reconeixement que no veuen en lloc, ja que ells només veuen que la festa ha estat un caos’.

En aquest sentit, Estruch ha afegit que mentre els mitjans de comunicació magnifiquen ‘petites incidències que passen a la nit, fora de l’àmbit de la festa major, no li estem fent cap favor a la festa ni als veïns’. Ricard Estruch ha dit que aquestes ‘petites incidències passen qualsevol dia de l’any a Gràcia’ i a qualsevol punt de la ciutat.