Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Federació Catalana de Futbol durà als tribunals el vet al Catalunya–EUA si no el reconsideren

 La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha emès un comunicat aquest dimarts on afirma no entendre la decisió de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de no autoritzar la disputa del partit que havia d’enfrontar les seleccions de Catalunya i els Estats Units el pròxim 14 d’octubre. Jordi Roche, president de la FCF, en roda de premsa a la seu federativa a Barcelona, ha llegit el comunicat i ha explicat que aquest mateix dimarts enviaran una carta al president de la RFEF, Ángel María Villar, per reclamar que es canviï la decisió per ‘no raonada’ i ‘injustificada’. En cas de no rectificar, la Federació recorreria al Tribunal Arbitral de l’Esport.

Redacció
Redacció 04/09/2007

Jordi Roche ha dit que la FCF lamenta una decisió de la RFEF amb la que es fa un pas enrere en les relacions entre els dos estaments esportius.

Pel que fa als arguments amb els que s’ha fonamentat la RFEF per no autoritzar el matx internacional de l’equip català, Roche ha assenyalat que ni la coincidència amb una de les anomenades ‘data FIFA’, dies en que es juguen partits internacionals per part de les seleccions estatals, ni la normativa que estableix que les seleccions territorials solament han de jugar un partit coincidint amb les festes de Nadal, justifiquen el resultat de la votació per estar superats.

Roche ha explicat que ja fa alguns anys que la selecció catalana ha jugat més d’un partit al llarg de l’any sense impediment per part de la RFEF i com a exemple ha parlat del Catalunya – Euskadi jugat al Camp Nou l’octubre del 2006 amb assistència de més de 56.000 espectadors i la presència dels presidents Maragall i Ibarretxe.

Pel que fa a la coincidència amb concentracions de la selecció estatal, el president de la FCF ha explicat que per part del seleccionador català, Pere Gratacós, s’ha tingut sempre present no implicar jugadors que hagin estat cridats per la RFEF a formar part d’aquest equip.

A pregunta dels informadors, Roche ha indicat que l’origen del problema està en que ‘no s’enten el que és Catalunya i la seva selecció’ i ha assegurat que la FCF lluitarà per fer veure a la RFEF l’error comès i seguirà organitzant partits de la selecció ja sigui per Nadal o amb ‘data FIFA’. El màxim responsable del futbol català ha dit que caldrà establir un protocol que reguli aquest tipus de situacions i estalviï els problemes que es plantegen cada vegada que s’organitza un partit de la selecció.

Per la seva banda, Pere Gratacós ha lamentat la postura de la RFEF ja que tornar a passar ‘la quantitat de partits internacionals de 2 a 1 suposa un reducció del 50%’.