Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La fauna del 12 d’octubre

Per la Hispanitat, no només els catalans creiem que no tenim “res a celebrar”. A Sudamèrica, sense anar més lluny, no els acaba d’agradar que els espanyols celebrin l’inici d’una […]

Redacció
Redacció 11/10/2007

Per la Hispanitat, no només els catalans creiem que no tenim “res a celebrar”. A Sudamèrica, sense anar més lluny, no els acaba d’agradar que els espanyols celebrin l’inici d’una matança que duraria dècades i que acabaria amb més de 80 milions d’indígenes, la majoria morts per les malalties que portaren els vaixells espanyols.

Avui us oferim un vídeo del Caiga Quién Caiga argentí, que l’any passat va enviar a Madrid un dels seus reporters per inventariar quina mena de fauna surt al carrer cada 12 d’octubre. El vídeo retrata a la perfecció l’ambient de les manifestacions de la Hispanitat. Gent que se n’alegra que sigui festa però sense ni idea de què commemora la data, desfetes socials d’una ultra-dreta cada cop més nombrosa o bé listillos espanyols, com el que s’atreveix a dir al periodista argentí que “a ver si hablas mejor el español”.

Un vídeo impagable que recull una bona pila d’intervencions rabioses similars a les que aconseguia Mikimoto al Persones Humanes quan es feia passar per reporter argentí.

Veient aquesta fauna, qui pot voler ser espanyol?