Edició 2154

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 18 de juny del 2024
Edició 2154

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 18 de juny del 2024

La declaració de la renda d’enguany comença amb mal peu

|

- Publicitat -

Si ja és costós i llarg fer la declaració de la renda, ara encara podrà ser més desesperant. Comença el període per fer la declaració i paral·lelament s’inicia una vaga convocada pel sindicat Confederació General per Treball (CGT) i el col·lectiu de tècnics d’hisenda per reclamar millores laborals.

La declaració de renda
El termini per presentar les declaracions de l’impost sobre la renda i de l’impost sobre el patrimoni començava ahir i finalitzarà d’aquí a dos mesos, el dilluns 2 de juliol. Entre les novetats d’enguany hi ha la possibilitat de fer la declaració a través de la TDT, així com d’utilitzar el DNI electrònic si es té el corresponent certificat de signatura electrònica.

Publicitat

 De les 17.620.000 declaracions previstes a tot l’Estat espanyol, es calcula que 13.275.000 tindran dret a devolució per un import de 10.480 milions d’euros. Al seu torn, les declaracions amb resultat per ingressar previstes se situen en 4.210.000 per un import de 9.750 milions d’euros. Les declaracions amb quota zero es xifren en 135.000.

En aquesta campanya de renda, la quota total per retornar superarà en 730 milions d’euros la quota total per ingressar. Per forma de declaració, les declaracions individuals creixeran un 7,18% i se situaran en 12.910.000, mentre que les declaracions conjuntes decreixeran un 0,43% fins als 4.710.000, segons les previsions.

Quant a l’impost sobre el patrimoni (impost cedit a les comunitats autònomes), es preveuen 975.000 declaracions i una quota per ingressar de 1.600 milions d’euros, un 9,97% més d’ingressos que l’any anterior.

La vaga
Com dèiem, un centenar de treballadors de l’Agència Tributària s’han manifestat auqest matí davant de la seu de la Delegació d’Hisenda a la plaça Letamendi per demanar, d’una banda, el reconeixement de les funcions del cos tècnic, que són similars als dels inspectors i, d’una altra banda, per demanar millores salarials. Els treballadors s’han dividit en dues plataformes ben diferents. Els primers, encapçalats pel sindicat Gestha, demanen la creació d’un cos superior tècnic d’hisenda (CSTH) que reconegui les seves tasques, tant a nivell legal com retributiu; i els segons, encapçalats per CGT, demanen una millora salarial per a tots els funcionaris de l’Agència a Catalunya, perquè ara diuen que són mileuristes.

A Girona els manifestants han estat una vintena, concentrats davant l’antic Banc d’Espanya de Girona. Segons han explicat, estaran en vaga durant tres dies per reclamar millores en les condicions laborals i salarials. El delegat d’Hisenda a Girona, Jordi Boixareu, ha explicat que han contractat treballadors “qualificats per suplir-los” i que la primera jornada de la renda transcorre “amb normalitat”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut