Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La CUP es manifestarà amb lema propi: ‘Tirem pel dret: Independència’

L’escriptor Julià de Jòdar ha presentat la participació de la CUP a la manifestació de dissabte, assegurant que la seva formació vol ser ‘el torcebraç de l’impuls de l’independentisme al carrer’. En aquest sentit, ha remarcat que la manifestació de dissabte ‘serà l’expressió al carrer del futur polític d’aquest país, el moviment cap a la indepèndència’, tot remarcant que ‘hi haurà gent a davant que haurien de ser al darrere’. De Jòdar ha fet aquestes declaracions a la roda de premsa de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per presentar el seu bloc, que tindrà per lema ‘Tirem pel dret: Independència’. Aina Barahona, portaveu de la CUP, ha assenyalat que ‘viurem una manifestació clarament independentista, històrica’.

Redacció
Redacció 09/07/2010

En una compareixença al Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’escriptor Julià de Jòdar ha ressaltat el paper de la CUP en el procés d’alliberament del poble català, i en aquest sentit ha afirmat que l’organització, juntament amb el conjunt de l’esquerra independentista i els moviments populars, ‘ha de ser el torcebraç de l’impuls de l’independentisme al carrer’.

Per altra banda, ha assenyalat que ‘no hi hagut un problema constitucional sinó que s’ha volgut ocultar el moviment emergent que és l’independentisme’. De la seva banda, una de les portaveus de la CUP, Aina Barahona, ha afirmat que la manifestació ‘posarà fi a una etapa que va començar a Arenys de Munt i que continuarà imparable amb la revolta municipalista’.

El bloc de l’esquerra independentista liderat per la CUP s’ubicarà a l’alçada del Palau Robert de Barcelona.