Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La CUP, en contra del Govern espanyol pels peatges de Vilafranca del Penedès

‘No als peatges de Vilafranca: alliberem el Penedès’. Aquest és el lema de la campanya que ha posat en circulació La Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès. La intenció és evitar que, tal com pretén el govern espanyol, es col·loquin peatges a l’autopista d’aquesta mateixa població. Així la CUP ha presentat la campanya en què mostra el seu rebuig al projecte presentat, a finals de l’any passat, pel ministeri espanyol de Foment. Aquest projecte preveu la supressió del peatge de Martorell però, alhora, contempla la creació de tres zones de peatge a les sortides i entrades de l’autopista AP-7 del seu municipi.

Redacció
Redacció 23/10/2007

El sarau està servit. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha denunciat que l’equip de govern municipal va presentar les seves al·legacions al projecte el passat mes de juliol, sense informar-ne a la resta de partits ni a la població. En aquestes al·legacions, el govern vilafranquí demana que la construcció tingui el mínim impacte ambiental possible – reduint el nombre de vials dels peatges -, i que aquests siguin gratuïts per als vilafranquins.

Davant d’aquest secretisme la CUP, que no en va saber res fins fa uns dies, ha decidit endegar una campanya que pretén informar la gent de les intencions dels governs espanyol i municipal.

La campanya

Té dos punts importants: El primer és el gran impacte que suposaria la creació dels peatges sobre el territori, ja que el projecte preveu construir en sòl no urbanitzable. Una previsió que l’equip de govern ha acceptat sense consultar-ho a ningú. En segon lloc, la manca d’informació i la nul·la participació ciutadana en el projecte. La CUP assegura que ‘amb aquest gest, l’equip de govern ha negat a la població el dret a opinar i a decidir sobre el futur del nostre territori’ i insisteix que els principis de democràcia participativa han de basar-se en un model de transparència informativa.