Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La CUP emplaça l’alcalde i l’equip de govern de la Paeria a replantejar-se el projecte del Parador Nacional al Roser

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha valorat aquest dilluns molt positivament les mobilitzacions del passat dotze d’octubre per commemorar els tres segles de la caiguda i ocupació de la ciutat de Lleida i ha considerat que haurien de servir per ‘fer reflexionar l’equip de govern de la Paeria sobre la conveniència d’ubicar un Parador Nacional en l’edifici històric del Roser, un indret de memòria preferent de la ciutat de Lleida i un dels escenaris de la repressió de 1707’.

Redacció
Redacció 16/10/2007

En un moment en el qual el debat sobre la memòria històrica és a l’ordre del dia, la CUP ha cridat a la Paeria a ‘aturar el projecte i a convertir el Roser en escenari del Memorial 1707 i del Museu d’Història de la Ciutat’. La CUP considera ‘absolutament insuficient’ ubicar-hi un lloc de record pels fets de 1707 i continuar mantenint el projecte de Parador, i ha considerat que la ‘conseqüència lògica de considerar el Roser un indret de memòria i d’història és aturar el projecte de Parador Nacional i convertir l’edifici en un indret de record, digne de la memòria dels lleidatans i lleidatanes que el 1707 van perdre la vida arreu de la ciutat com a conseqüència de la repressió borbònica’.

La CUP ha emplaçat l’alcalde i l’equip de govern a una reflexió i a escoltar les veus que, com el 12 d’octubre, es fan sentir ‘reclamant salvar el Roser de l’amenaça de convertir-lo en un Parador Nacional’. Segons la CUP, escoltar la veu de la ciutadania ha de servir per retornar a aquesta la confiança en la participació política.

La CUP ha manifestat que ‘no defallirà en el combat per aturar el projecte del Roser i que entén que la veu de la ciutadania ha de ser escoltada per qui governa aquesta ciutat’.