Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

La CUP confirma que les assembles locals són “sobiranes” i no establirà una política d’acords

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va confirmar aquest dissabte al migdia en una Trobada Nacional a Vic (Osona) que el seu partit no aplicarà una política de pactes arreu del territori sinó que les assemblees locals seran “sobiranes” a cada municipi per decidir amb quines forces formalitza govern, sempre que no siguin de dretes. També van avançar que preparen llistes a més municipis catalans i que preveuen augmentar la presència al País Valencià.

Redacció 11/06/2007

No obstant això, la CUP només pactarà acords de govern si aquest aplica les seves propostes de programa, i no pactarà amb forces de dreta com el PP, Ciutadans o Plataforma per Catalunya (PxC).

Així ho ha explicat un dels membres del Secretariat Nacional de la CUP, Xavier Oca, durant la trobada Nacional de les candidatures.

Recordem que les CUP van aconseguir 22 regidors als diversos municipis en què es presentaven, 42 si comptem les plataformes de partits en les que hi eren presents.
Segons fonts de la CUP, s’està treballant per presentar candidatures a com a mínim una desena de municipis del País Valencià, entre elles Castelló, Elx o València. També volen impulsar una llista a Barcelona.

LA CUP celebrarà la seva assemblea nacional l’1 de juliol a Sant Celoni (Vallès Oriental).