Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La culpa és de l’àrbitre… per català

Que ràpid es paeixen les botifarres! En Schuster sembla que hagi oblidat aquella etapa de barcelonista integrat, aquella etapa en què estimava les botifarres -us enllaçaríem altre cop el vídeo […]

Redacció
Redacció 05/11/2007

Que ràpid es paeixen les botifarres! En Schuster sembla que hagi oblidat aquella etapa de barcelonista integrat, aquella etapa en què estimava les botifarres -us enllaçaríem altre cop el vídeo de les botifarres al Madrid, però algun desaprensiu l’ha fet esborrar de Youtube-, aquella època en què en Bernard era un catalanista practicant.

Vestit de blanc, Schuster ha esdevingut l’alemany estàndard, el que va passat de cerveses per la Rambla i renega del seu carnet de soci del Barça. Aquest cap de setmana, davant la sonada derrota del seu equip davant el Sevilla, a Schuster només se li va acudir justificar la desfeta al·legant que l’àrbitre era català: “L’àrbitre, català. No fa falta dir res més”, van ser el raonament galàctic de l’entrenador del Madrid.

Raonaments de tanta volada ens deixen sense paraules, la veritat. Però farem un esforç i intentarem raonar amb la mateixa lògica que ell: de ser certa l’acusació de Schuster, ens alegrem de l’existència del primer àrbitre catalanista de la història, antimadridista sense complexos. Des d’aquí l’animem a apuntar-se al Cercle d’Estudis Sobiranistes i treballar per la independència des dels terrenys de joc.

Continuant amb les animalades, us deixem amb un altre tipus de botifarres, també futbolístiques: les que la Trinca dedicava al Barça arran del mític 0-5 que van clavar al Madrid al Bernabeu durant l’era Cruyff. Una golejada que, si Sant Messi, Sant Bojan i Sant Dos Santos volen, es podria repetir aquesta mateixa temporada.