Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La crisi de la premsa podria solucionar-se amb Internet

|

- Publicitat -

En l’últim informe al respecte de l’Associació de Diaris dels Estats Units (NAA), les capçaleres en paper continuaven perdent lectors, un 2’8% en els últims 6 mesos. En el marc de la Unió Europea, la premsa escrita va perdre un 10% dels lectors en el període 1996-2004. A Internet, en canvi, les mateixes versions en línia dels diaris americans aconsegueixen índexs d’audiència rècords, amb un creixement de lectors del 22% l’any passat.

Publicitat

El d’Espanya és un cas particular, ja que l’Estat espanyol arrossega uns hàbits de lectura molt inferiors als de la resta de països desenvolupats. En índexs de lectura de premsa a la UE, l’Estat només aconsegueix superar Grècia, Portugal o Itàlia. És en aquest context que s’entén que les capçaleres espanyoles encara aconsegueixin augmentar la seva tirada, amb un creixement lent que vol intentar atrapar els estàndards de lectura europeus.

Els mitjans digitals són ja una realitat, i la premsa tradicional ha d’adaptar-s’hi si no vol perdre l’hegemonia. El mateix guru tecnològic Bill Gates s’ha pronunciat al respecte: “Així com fa 50 anys el periodisme imprès no afrontava riscos, avui en dia tots els diaris estan innovant d’una forma o una altra per acomodar-se a l’era digital”. Per Gates estem entrant en una “dècada digital” que portarà canvis profunds, emmarcats en una “manera de pensar diferent” a causa de l’omnipresència d’Internet i el món digital.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió