Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

La Corpo margina el País Valencià i les Illes

Ahir, durant l’escrutini electoral, TV3 va tornar a exhibir el seu total centralisme i va menystenir els resultats electorals a les Illes Balears i al País Valencià, absolutament transcendentals per […]

Redacció 28/05/2007

Ahir, durant l’escrutini electoral, TV3 va tornar a exhibir el seu total centralisme i va menystenir els resultats electorals a les Illes Balears i al País Valencià, absolutament transcendentals per a molts ciutadans dels Països Catalans.

El tractament que es donà a aquests territoris fou el de simples comunitats autònomes de la gran Espanya, i el web informatiu de la Corpo manté aquesta tònica, i fa ben difícil el seguiment de les informacions electorals d’aquests territoris.

Continua, doncs, el tractament espanyolista i secundari del País Valencià i les Illes, quan paradoxalment són territoris plens d’espectadors reals i potencials. No entenem com els mapes del temps dia rere dia fan èmfasi a la climatologia d’aquests territoris però en canvi són menystinguts sistemàticament des del departament d’informatius.

Ens queda felicitar Josep-Lluís Carod-Rovira, l’únic dels líders polítics que va parlar de Països Catalans en la seva compareixença. Això sí que és tenir clar el marc referencial i respectar el país.