Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

La Corpo amaga l’independentisme escocès

|

- Publicitat -

Tot just fa uns dies comentàvem que els mitjans de la Corpo passen d’Escòcia. Finalment a Telenotícies.cat n’han parlat. Concretament dues vegades: durant el mateix dia en que s’han celebrat els comicis, i a l’endemà (ahir) per donar-ne els resultats. Només cal posar ‘Escòcia’ al cercador per comprovar-ho. Per fer-ho, van començar enfocant els comicis amb aquest titular: ‘El Partit Laborista podria perdre les eleccions d’avui al Parlament escocès davant els nacionalistes‘, de manera que en podria sortir un perdedor, però en cap cas un guanyador.

Publicitat

Finalment, un cop coneguts els resultats, el titular final ha estat ‘Els nacionalistes donen el tomb a Escòcia i s’imposen als laboristes per només un escó‘. Així doncs, la Corpo considera que un partit que té la independència del seu territori com a punt principal del seu programa polític, i que precisament per aquest motiu aconsegueix guanyar uns comicis, s’ha de considerar nacionalista.

El què més sorprèn però, és que un cop llegim l’article, sí que es considera al partit com a independentista. El que no s’entén és que la mateixa Corpo pugui diferenciar els partits catalans entre nacionalistes i independentistes, però ací no arribi a barrejar mai aquests dos conceptes de la mateixa manera que ho fa amb l’Scottish National Party (SNP). Ningú recorda mai que la Corpo hagi tractat a CiU d’independentista i a Esquerra de nacionalista… i encara menys per voler dir el mateix.

imatge

A hores d’ara, els comicis ja estan més que consumats amb uns resultats més que positius per l’SNP. Ens sap greu no haver pogut gaudir de cap debat televisiu entre els diferents líders polítics escocesos de la mateixa manera que sí ho vam poder fer amb els polítics francesos en el debat que va oferir fa uns dies la cadena pública 3/24. Perquè de França i dels comicis francesos sí que n’ha parlat la Corpo. Només heu de posar ‘Sarkozy’ al cercador de Telenotícies.cat i ja veureu la diferència amb Escòcia.

Pensem que potser tindrem més sort amb els comicis irlandesos que ja són ací a la cantonada. Paciència!

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió