Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

El PP de Matas anuncia el turisme a les Balears només en castellà

“Illes Balears: Mallorca, Menorca, Ibiza i Formentera. Vivirlas para contarlas”. Doncs sí, viure-ho per explicar-ho. Tota la publicitat turística de les Illes Balears és íntegrament en castellà i exclou la llengua pròpia de l’arxipèlag.

Redacció 08/05/2007

Aquest és l’únic eslògan publicat per fer publicitat de cara a l’estiu per fomentar el turisme a l’arxipèlag: “Illes Balears: Mallorca, Menorca, Ibiza i Formentera. Vivirlas para contarlas”.

N’és responsable la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears. El cap gestor és Joan Flaquer i ha ignorat el català en la publicitat de la seva terra.  Segurament serà una de les seves últimes aberracions abans de la previsible derrota del 27 de maig. Per tal de promocionar les Illes, ha imprès i encartat en els principals diaris dels Països Catalans un esplendorós llibret de 24 pàgines que lloen les excel·lències dels camps de golf de Mallorca, la nàutica, les platges paradisíaques… Un repàs a les Illes però sense fer referència a la llengua pròpia del país. Tot en la llengua “del imperio”.

Aquesta acció demostra quin perfil de turisme es busca i es vol atraure cap a les Illes Balears.