Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

La Caixa controlarà Aigües de Barcelona

La Caixa i l’empresa francesa Suez han llançat aquest matí una OPA per l’adquisició del 100% del capital d’Agbar, que actualment cotitza a 27,41 euros i a la baixa. L’oferta és un euro per sota de la cotització d’abans de la Setmana Santa. Els ofertants ja controlen el 46,78% de la companyia.

Redacció 10/04/2007

Després d’una setmana carregada de rumors, l’OPA s’ha concretat.

Els que ja són els socis majoritaris d’Aigües de Barcelona (Agbar) han presentat una Oferta Pública d’Adquisició (OPA) per comprar el 100% de les accions de la Societat General d’Aigües de Barcelona, SA. L’operació l’han presentada aquest matí a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El grup català La Caixa, la primera caixa d’estalvis de l’Estat espanyol, i l’energètica francesa Suez han acordat, a través del seu holding d’inversions Hisusa, la compra del 100% de les accions d’Agbar, a un preu de 27 euros l’acció. Els rumors continuats dels últims dies han fet pujar el preu de l’acció un 16% en  4 setmanes. El preu de compra, que excepcionalment és a la baixa, podria denotar que la cotització de tancament estava lleugerament inflada.

Els ofertants ja han arribat a un acord amb Torreal, de l’empresari Juan Abelló, que té poc més del 6% d’Agbar i hauran de negociar amb el magnant gallec Amancio Ortega, que des de Indítex controla un altre 5%.

Un cop coneguda la decisió, el president d’Aigües de Barcelona, Jordi Mercader, ha convocat el Consell d’Administració de la Societat per al proper divendres a la Torre Agbar.