Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Caixa compra el 4% d’un banc a Hong Kong

En el marc dels seus plans d’expansió internacional, La Caixa ha adquirit un 4% d’un banc a Hong Kong que disposa de sucursals a la Xina, un dels mercats potencialment més interessants. Ho ha fet a través de Criteria Caixa Corp., que agrupa les participacions empresarials de l’entitat financera. L’operació de compra d’aquesta participació del Bank of East Asia (BEA) requerirà una inversió de 250 milions d’euros. El BEA és un dels quatre bancs estrangers que han rebut l’autorització de les autoritats xineses per operar com a entitats locals sense associar-se amb bancs del país per oferir serveis a particulars.

Redacció
Redacció 19/09/2007

Potser des de La Caixa no són capaços d’aconseguir que es jugui el Catalunya – Estats Units però sí endinsar-se a l’economia emergent més gran del món. L’entitat catalana amb la compra del Bank of East Asia (BEA) disposa d’una important xarxa de sucursals (més de 30 oficines) a la Xina. A més, el Bank of East Asia és el primer banc de Hong Kong en el finançament de particulars i comerços, les àrees en què La Caixa té més experiència. L’operació de compra s’ha desenvolupat mitjançant la compra d’accions a borsa i el seu import puja a 250 milions, amb una capitalització borsària total d’uns 6.200 milions d’euros.

A banda, fonts financeres han confirmat contactes entre els responsables de l’entitat catalana i el banc asiàtic presidit per David K.P. Li amb l’objectiu d’aconseguir “algun tipus de col·laboració” com ara acostar-se a la important comunitat xinesa resident a Espanya.

El BEA té actualment més de 8.000 treballadors i els seus actius ascendien a finals del 2006 a més de 27.200 milions d’euros. El seu benefici net es va situar en 317,9 milions.