Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

L’Aeroport de Barcelona, reconegut com el millor aeroport d’Europa

L’Aeroport de Barcelona ha estat reconegut aquest divendres com el millor aeroport d’Europa per la qualitat dels serveis, l’oferta comercial, la seguretat i la consciència mediambiental. El premi s’atorga en el marc de la vintena Assemblea General Anual dels premis ACI Europe 2010 i es lliura a aquells aeroports europeus de més de 25 milions de passatgers que destaquen en excel·lència. En concret, el jurat ha valorat positivament l’aposta de l’Aeroport de Barcelona per fer de la T1 una terminal pensada per satisfer les necessitats dels passatgers i les companyies mitjançant l’aplicació de les últimes tecnologies.

Redacció
Redacció 19/06/2010

Un altre dels aspectes valorats pel jurat ha estat l’aspecte mediambiental. Prova d’això són les 696 plaques fotovoltaiques que cobreixen part del sostre de la T1 o el nou sistema de recollida pneumàtica de residus, basada en uns tubs que xuclen la brossa directament des del punt d’emissió fins als contenidors.

Finalment, el jurat també ha tingut en compte la qualitat de l’oferta comercial i de restauració, així com els serveis de qualitat destinats als usuaris business, com són el Centre de Negocis, les sales VIPs i les zones Wellness.

L’any 2009, el guardó de millor aeroport europeu de més de 25 milions de passatgers anuals va recaure en l’Aeroport d’Amsterdam-Schipol.

ACI EUROPE és la regió europea d’ACI (Airport Council International), l’única associació d’operadors aeroportuaris del món. ACI EUROPE representa els interessos de més de 400 aeroports de 46 països europeus i entre tots el membres gestionen el 90% del trànsit aeri comercial d’Europa, amb més de mil milions de passatgers.