Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Juristes en Defensa de la Llengua denunciarà la magistrada que va demanar a un testimoni canviar de llengua en el judici del cas Isanta

L’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia presentarà en els pròxims dies una denúncia davant de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la magistrada de la Secció Sisena de l’Audiència de Barcelona, Ana Ingelmo, que dijous passat va demanar a un testimoni que declarés en castellà, en comptes de català, durant la celebració d’una de les sessions del judici per la mort de Josep Maria Isanta. La magistrada va fer aquesta petició al testimoni ja que diversos acusats van dir que no entenien el català. En la sessió de divendres i en la d’aquest dilluns ja hi havia una traductora per aquests processats.

Redacció
Redacció 09/10/2007

L’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia està ultimant els detalls d’aquesta denúncia perquè consideren que la magistrada podria haver comès una falta greu de la Llei Orgànica del Poder Judicial en fer canviar de llengua un testimoni que havia començat a expressar-se en català. Segons han confirmat des d’aquesta associació, en els pròxims dies es farà efectiva aquesta denuncia davant del TSJC.